Yerli Kelime İşlemcimiz UYAP Editör İle Döküman Hazırlamak Çok Daha Kolay!

Ulusal Yargı Ağı Projesi kapsamında geliştirilen UYAP Editör programı Java tabanlı bir kelime işlemci. Diğer bir ifadeyle Word programının yerli bir alternatifi. Bu yazımızda UYAP Editör programının enine boyuna olmasa da temel hatlarıyla incelemeye çalışacağız.

UYAP Editör Ne İşe Yarar?

UYAP yani Ulusal Yargı Ağı Projesi, yargı alanında belki de gelmiş geçmiş en büyük bilişim devrimlerinden biridir. Ülkemizde en büyük iş yükünün mevcut olduğu adliyelerde, veri akışının daha şeffaf, güvenli ve pratik bir şekilde sirkülasyonunu sağlayan bu hizmet bizim kanaatimize göre her ne kadar bir takım eksikleri olsa da devrim niteliğinde bir proje. Sistemin içinde olan değerli yargı mensuplarımız UYAP’ı elbette bizlerden daha iyi tecrübe ettikleri için değerli yorumlarıyla bu fikrimizi pek tabi eleştirebilirler. 

Fiyatı: Ücretsiz

UYAP sistemi kapsamında döküman hazırlamak adına imal edilen UYAP editör programını sizler için bilgisayarımıza indirdik ve inceledik. Java alt yapısı kullanılarak kodlanan UYAP Editör programını kullanabilmeniz için sisteminizde Java’nın yüklü olması gerektiğini peşinen söyleyelim.

Kullanıcı dostu arayüzü ve ergonomik yapısıyla beğenimizi daha ilk bakışta kazanan UYAP Editör Word karmaşıklığını bertaraf etmiş ve sonuca odaklı geliştirilmiş. Öyle ki en basitinden bir metni PDF kaydetmek için Word’de olduğu gibi kırk kapıdan geçmiyorsunuz!

Hemen üst araç çubuğuna PDF Kaydet, ODT kaydet gibi iki güzel seçenek sunulmuş. Menüler içinde kaybolmuyorsunuz. Eskilerin ifadesi ile aliyül ala!

Akıllara şu soru geliyor ister istemez, “Bize ne UYAP Editör’den, avukat mıyız hakim miyiz? Bize ne gereği var?” diye düşünmeyin. Nitekim UYAP Editör her ne kadar yargı projesi kapsamında geliştirilse de son kullanıcının istifadesine de sunulmuş durumda.

Fiyatı: Ücretsiz

Ki biz iddia ediyoruz ki kullandıkça seveceksiniz ve belki de Word ile yıllara dayanan aşkınıza bir virgül koyacaksınız.

UYAP Editör’ün İlgimizi Çeken Özellikleri

> Hazır Yazmışken İmzamızı da Atalım! 

Sisteme dahil edilen mobil imza ve e-imza modülü ile oluşturduğunuz dökümanı kolayca imzalamanız mümkün.

> PDF, ODT ve DOC Formatında Çıktı Formatı Desteği

En çok kullanılan formatlar oldukça güzel bir yere konumlandırılmış.

> Otomatik Metinler, Dil Denetimi, Değişiklik Geçmişi gibi fonksiyonlar unutulmamış.

> Kolayca Barkod Ekleyin!

Barkod ekle menüsü sayesinde dokümanınıza kolayca barkod ekleyebiliyorsunuz. 

UDF Nedir, Nasıl Açılır?

UDF, Uyap Döküman Formatı kelimelerinin baş harfinden oluşur ve UYAP Editör’ün temel çıktı formatıdır. UDF uzantılı bir dosyayı sağ tık > Birlikte Aç > Uyap Editör yolunu izleyerek çalıştırabilirsiniz. UDF dosyaları virüs değildir.

UYAP Editör Nasıl İndirilir?

Ücretsiz olarak sunulan UYAP Editör’ü UYAP resmî web sitesinden indirebilirsiniz.

 

 

Exit mobile version