“Video birleştirici” program arayanlar için hazırladığımız kapsamlı rehberimizde püf nokta diyebileceğimiz önemli bilgileri derledik.
Ellerinde bulunan birkaç farklı videoyu ara efektler kullanarak tek parça haline getirmek isteyen kullanıcılara bizzat deneyimlediğimiz birkaç başarılı alternatifi sıralayacağız. Hemen hatırlatmak gerekir ki videoları bir araya getirdikten sonra yapılan çıktı alma işlemine “render” denilmektedir. Render işlemi yoğun bir CPU ve GPU kullanımına ihtiyaç duyar. Haliyle render alırken bilgisayarınızda ağırlık söz konusu olabilir. (Güncel olmayan donanımlar ve teknolojiler kullanılıyorsa) Alternatiflerimiz arasında bu işlemi bulut üzerinden yapan, sisteminizi yormayan online bir servis de yer alıyor. Video birleştirici programların ve dolaylı araçların sayısı devasa boyuttadır. Bizler bu rehberimizde bizzat deneyimlediğimiz ve sağlıklı sonuçlar veren popüler yazılımlara yer vereceğiz.
#1 Canva
Online (internet ortamında) çalışan kaliteli ve kapsamlı görsel materyal hazırlama aracıdır. İnternete erişebilen her cihazda kullanılabilir. Birleştirmek istediğiniz videoları sisteme yüklemeniz ve film şeridine sürüklemeniz gerekmektedir. Profesyonel bir görsel deposuna sahip olan Canva havuzundan dilediğiniz eklenleti ve efektleri kullanarak göz alıcı işler çıkartabilirsiniz. Canva‘nın tek dezavantajı ücretli sürümünün olması ve ücretsiz sürümdeki imkânların kısıtlı olması.
#2 Cyberlink Powerdirector
Video birleştirme programları arasında kalitesi ve kullanım kolaylığı ile dikkat eden başarılı bir yazılımdır. Mobil sürümü de bulunuyor fakat bilgisayarda kullanımı çok daha kapsamlı ve işlevsel. Profesyonel bir video düzenleme programı olan Cyberlink Powerdirector ile video birleştirmenin yanı sıra renk düzeltme, hızlandırma, blur vb. efektler ekleme, chrome key gibi ileri düzey pek çok işlev bulunmaktadır. Bu yazılımın da en büyük dezavantajı ne yazık ki ücretli olması.
#3 Adobe Premier
Ağırlıklı olarak bilgisayarda kullanılan Adobe Premier‘in de mobil versiyonu da bulunmaktadır. Çok zengin bir efekt ve maske havuzuna sahip Adobe Premier’in en büyük avantajı Adobe’ın bu mecradaki diğer yazılımları olan After Effect, Photoshop gibi ürünleriyle uyum içerisinde olmasıdır. Bu sayede göz alıcı profesyonel işler çıkarmak isteyenlerin ilgi odağı haline gelmektedir. Adobe Premier de ücretli bir yazılım fakat 30 günlük deneme sürecinde programı tüm işlevleriyle kullanabilirsiniz.
4. EDIUS
Alanın en iyi yazılımlarından biridir. Profesyonellere hitap eden EDIUS ülkemizdeki pek çok yerel ve ulusal TV kanalının en çok kullandığı video düzenleme programıdır. Sadece bilgisayarda kullanılabilmekle beraber ücretli bir yazılımdır. Deneme sürümü mevcuttur.
5. Windows Video Düzenleyici
Bir döneme damgasını vuran Windows Movie Maker‘ın güncel ve gelişmiş halidir. Windows 10 yüklü cihazlarda kullanılabilen bu programla video birleştirme ve düzenleme işleminizi ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz.