Bilgisayar & İnternet

Canlı, Para Ödüllü Bilgi Yarışması “Hadi”yi Deneyimledik

Değişen ve dönüşen dünyamızda bilgi yarışmaları da dijitalleşmeden nasibini alıyor. Onbinlerce kişiyle aynı anda yarışıp gerçek para ödülü kazanılabilen Hadi’ye dair izlenimlerimizi paylaşmak istedik.

Hadi Nedir, Nasıl Oynanır?

Kitlesel ve gerçek para ödüllü yarışma formatları günden güne yaygınlaşmaya başlarken bu bağlamda ilklerden olan Hadi uygulamasına bu yazımızda değinmeyi arzuladık.


Her gün saat 20:30’da 500 bini aşan rakamlarda katılımla gerçekleşen bu heyecanlı yarışmada ödül kazanabileniz için sorulan 12 sorunun 12’sini de doğru cevaplamanız gerekiyor. 3 seçenekli soruları cevaplamanız için sadece 10 saniyeniz var. Sürenin oldukça kısa olması hızlı düşünüp doğru karar vermenizi zorunlu kılıyor. Hadi yetkilileri sürenin kısa olmasının sebebini esprili bir şekilde “Google’dan bakıp cevaplamayın” diye açıklıyor.

Yarışmayı samimi üslup ve tavırlarıyla başarılı bulduğunuz iki hanımefendi sunucu, dönüşümlü olarak sunuyor. (Müge BOZ ve Merve TOY). Her yarışmadan önce çıkacak bir soruyla ilgili Hadi Instagram hesabında bir ipucu yayınlanmakta. Ayrıca neredeyse tüm haber siteleri ipucunun cevabıyla ilgili olarak günlük haber geçiliyor.

Sizin kullanıcı adınızla uygulamaya bir arkadaşınız üye olursa bir adet joker kazanmaktasınız. Joker sayesinde son soru hariç bir soruyu yanlış cevapladığınızda elenmeden yarışmaya devam edebilmektesiniz. Bunun dışında da yine Instagram sayfasında joker kazanabilmek için bazı yönlendirmeler yapılabilmekte. (Turkcell’e ait uygulamaların yüklenmesi gibi) Onlarca jokeriniz olsa dahi bir yarışmada en fazla bir defa joker kullanabileceğinizi hatırlatmakta fayda var.

Hadi Soruları Zor Mu, Gerçekten Para Veriliyor Mu?

İlk sorular görece gayet kolay. Fakat tahmin edeceğiniz üzere git gide zorlaşıyor. İpucunu yarışma öncesinden takip ettiyseniz ve jokeriniz varsa iki soruyu zaten garanti etmiş oluyorsunuz. Bunun yanında bir adet de video sorusu genellikle soruluyor. PR amaçlı sorular bu soruyu da kolaylıkla geçebilmeniz mümkün. (Örneğin Dergilik uygulamasını gösteren bir video sonrası “Dergilik uygulaması ne işe yarar? gibi…)

Sponsor firmaların katkılarıyla verilen para ödülleri 12 sorunun 12’sini de bilen kullanıcılara eşit olarak dağıtılıyor. Bu konuda bir aldatmaca olduğunu düşünmüyoruz fakat 500 binleri bulan katılımcıyla icra edilen yarışmada 12 sorunun 12’sini de bilen yarışmacı sayısı çok fazla olduğu için kazanç miktarı ‘genellikle’ 3-5 lirayı geçmiyor.

Uygulamanın en çok göze batan kısmı ise sohbet kutusu. Ucuz, basit, bayağı diyalogların döndüğü sohbet kutusunda sunuculara atfedilen çirkin ithamlar mide bulandırıcı cinsten. Neyse ki ekranı kaydırarak sohbet ekranını kapatmak mümkün.

 

Bilgisayar ve İnternet Dünyasına Dair Her Türlü Soru veya Sorununuzu Soru Sor sayfamızdan bizlere iletebilirsiniz. Sorularınız En Kısa Sürede Cevaplanacaktır.

Editör

İletişim Fakültesi mezunu, dijital içerik üreticisi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu