Bilgisayar & İnternetNasıl Yapılır

Plakadan Ücretsiz Araç Sorgulama Nasıl Yapılır? (2020)

Bir süre önce e-devlet üzerinden herhangi bir araç plakasını sorgulayarak marka, model, tescil ili gibi bilgilere ulaşabiliyorduk. Fakat artık e-devlet kapısında sadece üzerimize kayıtlı araçların detaylarını öğrenebiliyoruz. Yazımızda anlatacağımız yöntemle plaka bilgisi girerek ücretsiz bir şekilde detay bilgisi öğrenebileceksiniz.

Plakadan Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sigorta Bilgi Merkezi (SBM) veritabanından bilgi sağlayan pek çok online veya kısa mesaj destekli servisler her ne kadar bu işlemi yapsa da sorgulama başına ücret talep etmektedir. PTT’nin internet şubesi olan İPÇ (İnteraraktif Posta Çeki) işlemleri arayüzünde bu işlemi ücretsiz olarak yapabilmek mümkündür.

İlgili Makaleler

PTT İPÇ arayüzüne giriş yapabilmek için posta çeki hesabınızın olması gereklidir. Posta çeki hesabınız yoksa size en yakın PTT şubesine kimlik belgenizle gidip, verilen matbu formu doldurup teslim ettikten sonra posta çeki hesabınızı açtırabilirsiniz.

PTT’nin İPÇ arayüzüne girdikten sonra sol taraftaki menü listesinden Motorlu Taşıt İşlemleri‘ni tıklayın.

Ardından Araç KM/Muayene Sorgu ifadesine tıklayın.

 

Sorgulamak istediğiniz plaka veya şaşi numarasını girin.

Aslında PTT bu hizmeti ücreti mukabilinde girilen plakanın TUV muayene raporundaki kilometre bilgisini sorgulamak için hazırlamıştır. Fakat ödeme adımına geçmeden önce kullanıcılara bir kolaylık sağlayarak sorgulanan aracın marka, model, tip ve renk bilgisini de göstermektedir.

 

Böylece herhangi bir ücret ödemeden araç plakasından detaylı bilgiye erişmek mümkün olacaktır.

‎PTTBank
‎PTTBank
Üretici: PTT
Fiyatı: Ücretsiz
  • ‎PTTBank Screenshot
  • ‎PTTBank Screenshot
  • ‎PTTBank Screenshot
  • ‎PTTBank Screenshot
  • ‎PTTBank Screenshot
  • ‎PTTBank Screenshot
  • ‎PTTBank Screenshot
  • ‎PTTBank Screenshot
  • ‎PTTBank Screenshot
  • ‎PTTBank Screenshot

Sahte Plaka Nasıl Anlaşılır?

İlgili alana yazılan plaka numarasının sorgu sonuç sayfasından herhangi bir veri gelmezse o plaka sahte olabilir. Anlattığımız bu yöntem sahte plaka tespiti için etkili ve kolay bir yöntem olacaktır.

Hasar kaydı, değişen bilgisi gibi verileri sorgulamak ne yazık ki ücretli olup, bu bilgilere ücretsiz erişmek mümkün değildir. SBM ve SBM iş ortakları bu bilgileri belirli bir ücret karşılığında sunmaktadır.

Bilgisayar ve İnternet Dünyasına Dair Her Türlü Soru veya Sorununuzu Soru Sor sayfamızdan bizlere iletebilirsiniz. Sorularınız En Kısa Sürede Cevaplanacaktır.

Editör fotoğrafı

Editör

İletişim Fakültesi mezunu, dijital içerik üreticisi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu