Reklam Kazançlarınızı Artırmak İçin Widgetları Kaydırın!
Web sitelerinin kendini finanse edebilme açısından yegane gelir kapısı reklamdır. Pek çok web sitesi belirli alanlara konumlandırdığı reklamlar sayesinde gelir elde etmektedir. Fakat şu bir gerçek ki web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar reklamlarınıza tıklayıp sizi para kazandırmak için değil aradığı veriyi bulup faydalanmak adına web sitenize gelirler. Ziyaretçilerinizin web sitenizdeki reklamlarla olan etkileşimini artırmak adına önemli bir detayı yazımızda sizlerle paylaşacağız.
Web Sitemizden Gelir Elde Etmenin Püf Noktası!
Eşe, dosta “Akşam internete geçince benim sitedeki reklamlara tıklayıver!” devri geçeli uzun zaman oldu. Nitekim böylesi inorganik (doğal yollarla gerçekleşmeyen) tıklamalar rahatlıkla tespit edilmekte reklam ağı tarafından anında cezalandırılmaktadır. Günümüzün stratejisi kullanıcıyı olabildiğince uzun müddet web sitemizde tutmak ve bu süre içerisinde reklamları görünür kılmak üzerine şekillenmiştir. Bu yüzden web sitemizden gelir elde etmenin önemli unsuru “reklam yerleşimi” olarak karşımıza çıkmaktadır.
Yan Menü Bileşenlerini (Widget) Kaygan Hale Getirin, Kazancınızı Artırın!
İyi bir reklam yerleşiminden kastımız şüphesiz ki web sitemizi reklam çöplüğüne dönüştürmek değildir. Zaten Google Adsense sayfa başı 3 reklamdan fazlasına müsaade etmez. İyi bir reklam yerleşimi demek web sitemizi ziyaret eden kullanıcının ziyareti müddeti boyunca reklam görünürlüğünü azami seviyeye çıkarmaktır. Bu yüzdendir ki kullanıcı sayfanın altına indikçe üstteki ve yandaki sabit reklamlarımız görüş alanından çıkar. Kullanıcı görmediği bir reklam ile etkileşime geçemeyeceği için arzu ettiğimiz geliri elde edemeyiz.
İşte bu handikapı Wordpress’in Fixed Widget eklentisiyle aşacağız. Bu eklenti sayesinde yan menüye koyduğumuz reklamlara kayan reklam özelliği kazandırdığımız için reklamımız scroll bar ile beraber hareket edecek ve görüş alanından hiç çıkmayacak.
CSS’in position:fixed mantığı ile çalışan bu eklentiyi kullanmak çok kolay. En güzel yanı ise istediğimiz widget’e bu özelliği tanımlayabiliyor olmamız. Yani belli widgetları sabir tutarken bir diğerini kaygan yapabiliyoruz. Böyle durumlardasabit olacak widget’in üstte kaygan olacak widgetin altta olmasına dikkat edin.
Widget’in hangi pozisyonda kaymaya başlayacağını ayarlamak mümkün. Bu sayede reklamlarımız üst veya alt menümüzü kapatacak kadar kaymıyor ve içeriğimiz biter bitmez kayması da durabiliyor.
Burdaki değerleri açıklayacak olursak;
Margin Top: Buraya gireceğiniz piksel kadar üstten boşluk bırakarak reklamınız kaymaya başlar.
Margin Bottom: Buraya gireceğiniz piksel kadar alttan boşluk bırakır. (Bilhos’ta olduğu gibi)
Önemli Tavsiye
Bu özelliği yan menü widgetinizde 300×600 reklamlarda uygulamanızı öneriyoruz.
Bilgisayar ve İnternet Dünyasına Dair Her Türlü Soru veya Sorununuzu Soru Sor sayfamızdan bizlere iletebilirsiniz. Sorularınız En Kısa Sürede Cevaplanacaktır.