Premium Özellikli Ücretsiz VPN Servisleri (2018 İncelemeleri)
İnternet ortamında güvenli gezinmek ve Wikipedia gibi web sitelere erişebilmek adına VPN (Kişiye Özel Ağ) kullanmak pek çoğu internet kullanıcısı için bir nevi zorunluluk haline geldi. Bu yazımızda VPN hizmetinin ücretsiz nasıl kullanılabileceğine dair ipuçlarını derlemeye çalışacağız.
Ücretsiz VPN Kullanmak Riskli Midir, Bağlantı Kalitesi Nasıldır?
Google arama motoruna “free vpn”, “ücretsiz vpn” gibi sorgular gönderdiğimizde pek çok ücretsiz alternatif ile karşılaşmak mümkündür. Fakat “ucuz etin yahnisi olmaz” öz deyişinde olduğu üzere bu tip hizmetlerden aman aman kalite beklemek hayalden öte bir şey değildir. Nitekim ücretsiz oluşundan ötürü onlarca/binlerce/yüz binlerce kişi aynı anda kullanmaya çalışacağından bağlantı kalitesi yükten dolayı hantallaşacak ve iyi bir bağlantı deneyimi sunmayacaktır.
Rotamız haliyle Ücretli (Premium) VPN servislerine kayacaktır. İnternet erişiminin görece fahiş fiyatlara sunulduğu ülkemizde bir de VPN giderini karşılamak pek çok kullanıcının bütçesini zorlayacaktır. Bu sebeple bu yazımızda ücretli sunulan hizmetleri belli bir süre ücretsiz deneyimlemenin yollarını arayacağız.
-
Nord VPN
Bizzat tercih ettiğim ve sık kullanılan VPN servislerinden biri. Basit bir tarayıcı eklentisi ile kullanılabiliyor. Muhtelif dünya ülkelerinden internete çıkabilmek mümkün. Hız noktasında varsayılan bağlantı hızımıza çok yakın bir seviyeye kadar ulaşabiliyor.
Ücretli olarak kullanılan bu servisi bu bağlantıdan 3 gün boyunca tüm işlevleriyle ücretsiz kullanmak mümkün. Farklı gmail adresleri alıp, işlemleri tekrarlayarak daha fazla faydalanabilirsiniz.
2. Zenmate
Zenmate de popüler VPN servisleri arasında itibarlı yerini koruyor. Zenmate’in Premium sürümünü 7 gün boyunca ücretsiz deneyimlemek mümkün.
Tek yapmanız gereken üye olmak ve e-mailinize gelen onay bağlantısına tıklamak!
Bilgisayar ve İnternet Dünyasına Dair Her Türlü Soru veya Sorununuzu Soru Sor sayfamızdan bizlere iletebilirsiniz. Sorularınız En Kısa Sürede Cevaplanacaktır.