Bilgisayar & İnternet

NETGSM’e Nasıl Geçilir? 4. Operatör NETGSM Nasıldır?

Türkiye'nin 4. mobil operatörü mottosuyla müşteri kabulüne başlayan NETGSM'i deneyimledik ve izlenimlerimizi sizler için derledik.

İletişimin seyrini değiştiren cep telefonları ülkemize 90’lı yıllarda giriş yaptı. 1994’te Çukurova grubu bünyesinde kurulan Turkcell, Uzan grubuna ait Telsim, devlet eliyle kurulan Aycell ülkemizde ilk ana GSM operatörlerinden oldu. Satın almalar ve devirler sonrası ülkemizde şuan Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom olmak üzere üç GSM operatörü bulunmakta. “4. Operatör” mottosuyla kullanıcılara merhaba diyen NETGSM, 0850’li numara ve sanal santral konusunda kendini kabul ettirmiş firmalardan biri. NETGSM yeni hat açılışı ve numara taşıma yoluyla müşteri kabul ediyor. Peki NETGSM’e geçilir mi, geçmeye değer mi?

NETGSM’e Nasıl Geçiş Yapılır?

Her ne kadar 4. operatör olarak sunulsa da bilindiği kadarıyla NETGSM, Turkcell altyapısından istifade ediyor. Fakat Türk Telekom çatısı altında faaliyet gösteren Bimcell, PTTCELL’in aksine kendine özgü 0510’lu numara bloğunu kullanmakta. “Dijital Operatör” olmasından ötürü tüm süreçler internet ortamında işlemekte. NETGSM’e

Numara taşıma

veya

yeni hat tesisi yoluyla geçiş yapabilirsiniz. Yeni hat açılışındaki vergi yükünün muazzam artışı dolayısıyla numara taşıma yoluyla geçiş yapmanızı tavsiye ederiz.

Yeni hat açılışı veya numara taşıma için öncelikle elinizde bir NETGSM sim kart olması gerekli. NETGSM abonelik öncesi sim kartı ücreti mukabilinde kargo ile gönderiyor.

Sim kartınız elinize ulaştıktan sonra abonelik işlemine devam edebiliyorsunuz. Abonelik ekranında size gelin sim kartın ID’si (barkod numarasının bir kısmı) girilmeli ve paket bilgisi seçilmelidir.

Sözleşme onaylarının e-devlet kapısına taşınması abonelik işlemlerinin hızlanması noktasında önemli bir yenilik. NETGSM şirketi de bu noktada E-Devlet’te akredite edildiği için geçiş veya yeni hat açılışı sözleşmenizi e-devlet üzerinden onaylayabilirsiniz.

Haberleşme sektörünü seçip işletme alanından NETGSM’i seçmelisiniz.

Not: Hassas bir işlem olmasından ötürü e-devlet kapısında bu menüye giriş yapabilmek için daha güvenli bir giriş metodu olan internet bankacılığı ile giriş, mobil imza, e-imza veya TC kimlik kartı seçeneklerini kullanmalısınız.

Bizler de bu incelememizi Vodafone’a kayıtlı bir hattımızı taşıyarak gerçekleştirdik. Sözleşme onayından sonra başvuru ekranında kimlik kartımızın ön ve arka yüzünü yükleyebileceğimiz bir alan açılıyor. Kimliğimiz de NETGSM tarafından onaylandıktan sonra taşıma işlemi başlıyor. Hattımız yaklaşık 2 gün sonra NETGSM’e taşındı ve sim kartımızı takarak kullanmaya başladık.

NETGSM Çekim Gücü, Ses İletim Kalitesi, İnternet Hızı Nasıl? Müşteri Hizmetleri Var Mı?

Önceki operatörümüz Vodafone ile kıyaslayabileceğimiz net ayrımlar gözlemleyemedik. Ses iletim kalitesi merkezi alanlarda ideal seviyede. Çekmediği bir alan gözlemlemedik ama sinyalin iletişime elvermeyecek kadar düştüğü durumlar söz konusu. APN ayarlarını manuel olarak yapmadan internet erişimi mümkün olmamakta. Eski bir Android cihazda EDGE’in üzerine çıkamadı. Hattı daha güncel bir cihaza taktığımızda 4G ibaresi göründü ve 5.5 mbps dolaylarında bir hız aldık. Bu değer aynı cihazdaki diğer operatörlerde 10-12 mbps bandında.


NETGSM’in müşteri hizmetleri 222 numarasında hizmet veriyor. Letafeti ve saygısıyla bizi dinleyerek çözüm üreten hanımefendi personel ile APN ayarlarını yaptık ve sorularımızı yönelttik.

NETGSM Paketlerinin Fiyatları Nasıl?

NETGSM’in diğer hizmetlerinde olduğu (bulut santral, 850 numara, SMS gibi) bu hizmetinde “uygun fiyat” dikkat çekiyor. Paketler 29 TL’den başlıyor ve her ihtiyacı görecek şekilde düzenlenmiş çeşitli pek çok paket mevcut.

NETGSM’in En Büyük Dezavantajı!

NETGSM’in bankalardan gelen şifre/onay mesajlarını alamaması ciddi bir sorun olarak göze çarpıyor. Her ne kadar firma pek çok bankayla görüşüp entegrasyonu tamamlasa da tüm bankaların sisteme ilave edilmesi zaman alacak gibi duruyor. Bu sebeple numara taşıma yoluyla geçiş yapmayı düşünen okuyucularımızın internet bankacılığında tanımlı olmayan numaralarını kullanması önem ediyor. Hadi (T.O.M. Bank), TEB, Papara, Kuveyt Türk, Türkiye İş Bankası, Garanti BBVA, Ziraat Bankası, Halkbank, Denizbank, Şekerbank ve Emlak Katılım Bankası sorunsuz çalışan istisnalar arasında.

Bilgisayar ve İnternet Dünyasına Dair Her Türlü Soru veya Sorununuzu Soru Sor sayfamızdan bizlere iletebilirsiniz. Sorularınız En Kısa Sürede Cevaplanacaktır.

Editör fotoğrafı

Editör

İletişim Fakültesi mezunu, dijital içerik üreticisi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu