Bilgisayar & İnternetNasıl Yapılır

GoDaddy Domain Dışarı Transfere Onay İşlemi Nasıl Yapılır?

Domain (alan adınızı) başka bir firmaya aktarma işlemini saniyeler içinde gerçekleştirmek mümkün.

Domain (alan adı) de tıpkı GSM numaraları gibi başka bir firmaya işletmeciye taşınabilmektedir. Domainin farklı bir firmaya taşınması işlemi neticesinde son kullanım tarihi de 1 yıl uzadığı için domain transfer işlemi yüksek yenileme ücretlerinden kaçınmak için ideal bir yol olarak görünmektedir. Bilhos Market’imiz üzerinden sizler de bu hizmeti satın alarak iki haneli ücretlere hem domaininizi taşıyıp hem de +1 yıl süresini uzatabilirsiniz.


Domainlerle ilgili tüm işlemler ICANN’in belirlediği küresel kurallar dahilinde gerçekleşmektedir. Bu kurallara göre domain transfer işlemi, diğer bir ifadeyle alan adının başka bir kayıt kuruluşuna taşınması 5. günün sonunda otomatik olarak tamamlanır. 5 gün boyunca Pending Transfer statüsünde kalan domain erişilmeye devam eder. Beşinci günün sonunda yeni kayıt kuruluşuna aktarılır ve süresi (expiration date) son kullanım tarihinin üzerine + 1 yıl daha eklenerek güncellenir. Tüm bu değişimler açık Whois sorgulamalarında görünür haldedir. Alan adı devi GoDaddy yönetim paneline eklemlediği onay menüsü ise 5 günü bulan bu sürecin anında tamamlanmasını mümkün kılıyor.

İlgili Makaleler

 

Alan adları > Transferler > Dışarı transferler yolunu takip ederek alan adınızı seçin ve Transferi Kabul Et diyerek süreci tamamlayın. Detayları videomuzdan da takip edebilirsiniz.

Domain Transferi İçin Ne Gereklidir? S.S.S Sıkça Sorular Sorular

  • Yeni kayıt edilen domainler 60 gün geçmeden transfer edilemez.
  • Domain transfer koruması (LOCK) kaldırılmış durumda olmalıdır.
  • Transfer işlemi mevcut kayıt kuruluşunun size sağlayacağı transfer kodu (Epp veya Auth kod diye de anılır) ile yapılabilir.
  • Süresi geçen domainler eğer transfer koruması pasifteyse ve güncel bir transfer kodu varsa transfer edilebilir. (Bilhos Market ekibi size bu konuda destek olacaktır, endişe etmeyin)
  • Transfer sonrası otomatik olarak yapılan +1 yıl ilavesi işlem tarihine göre değil, domain süre bitiş tarihine göre yapılır. Örneğin 12.04.2023 tarihinde süresi dolacak bir alan adına 11.01.2023 tarihinde transfer işlemi yapılırsa son kullanım süresi transfer başarıyla tamamlandıktan sonra 12.05.2023 olarak görünecektir.

 

Bilgisayar ve İnternet Dünyasına Dair Her Türlü Soru veya Sorununuzu Soru Sor sayfamızdan bizlere iletebilirsiniz. Sorularınız En Kısa Sürede Cevaplanacaktır.

Editör

İletişim Fakültesi mezunu, dijital içerik üreticisi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu