Oyun & Uygulama İncelemeReklam & İş Birliği

Dijital Çağda Görüntüyü Metine Dönüştürme Yöntemlerinin Değiştirilmesi

Bu dijital çağda kendinizi görselleri metne dönüştürme ihtiyacı içinde bulabilirsiniz. Bu, ekran görüntüleri, makbuzlar, banka ekstreleri vb. ile uğraşırken olabilir. Bu durumda, resimden metne çıkarma için geleneksel yöntemleri kullanırken manuel olarak zaman ve çaba harcamak yerine, gelişmiş yollardan yararlanmalısınız.

Bunun nedeni, modern metin çıkarma yöntemlerinin yalnızca zaman ve çaba tasarrufu sağlamakla kalmayıp aynı zamanda son derece doğru olmasıdır.

Bu yazımda resimleri metne dönüştürmek için hızlı ve verimli bir şekilde kullanabileceğiniz birden fazla dönüştürme yöntemini anlatacağım. O halde fazla detaya girmeden yöntemlere geçelim.

İlgili Makaleler

Yöntem 1: Optik Karakter Tanıma (OCR)

Görüntüleri, belgeleri veya makbuzları düzenlenebilir metne dönüştürmenin ilk ve en popüler yöntemi OCR’dir.

OCR , giriş görüntüsünü verimli bir şekilde tarayan ve ardından tüm bilgileri hızlı ve doğru bir şekilde çıkaran bir desen eşleştirme ve tanıma teknolojisi olan Optik Karakter Tanıma anlamına gelir.

OCR Nasıl Çalışır?

Unutmayın, OCR yalnızca çeşitli görüntüden metne dönüştürme araçları tarafından kullanılan bir teknolojidir. Dolayısıyla aşağıda belirtilen çalışma prosedürü bu araçlar bağlamındadır.

OCR araçları, görüntülerden veya belgelerden metin çıkarmayı birden fazla aşamada gerçekleştirir. Bu aşamalar şu şekildedir:


Ön işleme : Bu, aracın giriş görüntüsündeki her türlü bozulmayı, gürültüyü vb. ortadan kaldıracağı ilk aşama olacaktır. Böylece ne tür kelimeler veya karakterler içerdiğini daha iyi anlayabilir.

Metin tanıma : Giriş görüntüsündeki tüm bozulmalar giderildikten sonra araç, metin tanıma işlemini başlatır. Bu aşamada resimden metne dönüştürme aracı, verilen görseldeki kelime ve karakterleri kendi kelime veritabanıyla karşılaştıracaktır. Karşılaştırmanın ardından, aracın veritabanıyla başarılı bir şekilde eşleşen kelimeleri çıkaracaktır.

İşlem Sonrası : Bu, OCR aracının çıkarılan metnin her türlü dil bilgisi veya yazım hatası içermediğinden emin olacağı son aşamadır.

Optik Karakter Tanıma teknolojisini kullanan araçların çalışma prosedürüdür. Tek yapmanız gereken gerekli görseli göndermek, gerisini araç halledecek.

OCR tabanlı araçların görüntüleri metne nasıl dönüştürdüğünü daha iyi anlayabilmeniz için pratik yapalım. Dönüştürücünün bununla nasıl başa çıktığını göstermek için bir fotoğrafı yazıya çevirme üzere bir resim gönderdik.

Gördüğünüz gibi dönüştürücü, verilen görüntüdeki tüm metni hızlı ve verimli bir şekilde çıkarmıştır.

Bu, dijital çağda resimleri düzenlenebilir metne dönüştürmek için kullanabileceğiniz ilk gelişmiş yöntemdir. Şimdi ikinci yönteme geçelim.

Yöntem 2: Akıllı Belge İşleme (IDP)

Çoğunuz bu yöntemi bilmiyor olabilirsiniz. Akıllı belge işleme (IDP), aynı zamanda yapılandırılmamış belgelerden otomatik olarak ayıklama özelliğine sahip bir teknolojidir.

Ancak yetenekleri yalnızca belgelerden metin almakla sınırlı değildir; görüntüleri, makbuzları, faturaları ve ekran görüntülerini metne dönüştürmek için de kullanabilirsiniz.

Doğal Dil İşleme (NLP) ve Makine Öğrenimi (ML) algoritmalarına dayanır . Görüntüleri metne dönüştürmek için bu teknolojinin kullanılması, yararlı metinlerin çıkarılması için manuel olarak zaman ve çaba harcama ihtiyacını ortadan kaldıracaktır.

IDP Nasıl Çalışır?

Tıpkı OCR gibi, aynı zamanda bir teknolojidir (çeşitli algoritmaların toplanması), bu nedenle farklı türde araçlar veya yazılımlarla kullanılır.

Dolayısıyla aşağıda tartışılan tüm çalışma prosedürleri IDP teknolojisiyle çalışan bu yazılımlara/araçlara göredir.

Teknoloji, giriş görüntüsünün veya belgenin içerdiği metni verimli bir şekilde anlamak için NLP algoritmalarını kullanır.

Makine öğrenimi algoritmaları devreye giriyor; bunlar, girdi belgesi, resim, fatura, makbuz vb.’den belirli bilgileri verimli bir şekilde çıkarmak için etiketli belgelerden oluşan büyük veri kümeleri üzerinde eğitiliyor. Çıkarılan metin daha sonra her türlü dilbilgisi için IDP teknolojisi tarafından doğrulanıyor . veya yazım hataları.

Çalışması hakkında size daha iyi bir fikir vermek için aşağıdaki resme bakın:

Son düşünceler

Bu dijital çağda hiç kimse belirli bir görevi tamamlamak için çok fazla zaman ve çaba harcamak istemez. Görsellerin metne dönüştürülmesinde de durum aynıdır. Neyse ki resimlerden veri çıkarmak için neredeyse hiç zaman ve çaba gerektirmeyen birden fazla yöntem mevcut. Bu blog yazımda bu yöntemleri detaylı bir şekilde anlattım.

Bilgisayar ve İnternet Dünyasına Dair Her Türlü Soru veya Sorununuzu Soru Sor sayfamızdan bizlere iletebilirsiniz. Sorularınız En Kısa Sürede Cevaplanacaktır.

Editör

İletişim Fakültesi mezunu, dijital içerik üreticisi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu